Huoltofirma suorittaa pihan pesua

Kevään tulo saa huoltoyhtiöt aktivoitumaan.  Teidänkin talon oveen lienee ilmestynyt lappu:  SUORITAMME PIHAN PESUA X.X.-Y.Y. VÄLISENÄ AIKANA KLO. 8-17!

Kielibaari on jo antanut periksi, mutta Kielipoliisi ei ihan vielä. Kielipoliisi Riitta Suominen ylläpitää Yksityistä kielitoimistoa, jonka sivustolla on napakka kielenhuolto-ohjeistus huoltofirmoille.  Suomisen huhtikuussa (vk 16/2016) julkaisemaan ohjeistukseen pääset tästä.

Kielipoliisi kylläkin toteaa, että hän antaa huoltofirmoille ohjeet tiedotteiden laadintaan vain tämän kerran, jos pihatyöt hoidetaan asiallisesti♥.

Totta, että huoltofirman ydintehtävät ovat jossain muualla kuin kielellisessä ilmaisussa. Pääasia, että me asukkaat ymmärrämme, mitä pihoillamme tehdään. Kaikki työt eivät vaadi samantasoista kirjoitustaitoa, ja viestiä voi ymmärrettävästi, vaikka pilkut, pisteet ja viivat eivät olisikaan kohdallaan. Ks. myös Kielibaarin hengailuvinkki Marjo Nurmen artikkeliin Kun ääni ei kulje eikä tekstiä synny.

***

Kielipoliisi Riitta Suomisen kirjaa Kapulakielen kymmenen kärjessä (2015, 3. painos) voi tilata Yksityisen kielitoimiston sivustolta. Myös sähköisenä kirjana.

***

Valokuva pihasta, jolla on suoritettu kukkien istutusta: Sari T. Tiiro/Kielibaari
Twitter
Facebook
Ei kommentteja

Lähetä kommentti