hehkulamput välähtävät

Kuiske kuuluu

Postiluukusta kolahti koronakevään mukavin yllätys: Kuiske-niminen lukutaidon oppikirja 6.-luokkalaisille. Erityisen mukavaa on, että Kielibaarissa julkaistu mielipidekirjoitus on päässyt kirjaan.

Kyseessä on kirjoitus Lainasanoja käyttävät kaikki, ja sen kirjoittaja on Miida Liminka. Hänen kirjoituksensa on julkaistu baarin Kielipide-sarjassa, joka päästi nuoret ääneet: Kielibaari oli syksyllä 2017 mukana Jyväskylän normaalikoulun 9.-luokkalaisten äikän tunneilla, ja kielen ilmiöitä pohtivien kielipiteiden kirjoittaminen oli osa kurssisisältöä.

Kuiske-tuoteperheen kustantaja Edukustannus lähestyi baaritiskiä viime syksynä. Miida Liminka antoi luvan parin vuoden takaisen tekstinsä julkaisemiseen, ja lopputulos on nyt nähtävissä Kuiske 6 Lukutaito -kirjan sivulla 46 esimerkkinä kantaa ottavasta tekstistä.

lukutaidon oppikirjan kansiOppikirjan tekijöitä ovat Elisa Helin, Elisa Hurmerinta, Ulla Ilomäki-Keisala ja Elsi Santala. Kuvituksesta vastaa Sari Airola.

Baaritiski kiittää kustantajaa näytekappaleesta!

 

 

 

 

 

 

Lainasanojen lisäksi Kielibaarin julkaisemissa kielipiteissä pohdiskellaan muun muassa ärsyttäviä taivutuksia ja yhdys sana virheiden oikein kirjoitusta.

Miida Limingan huomioita lainasanoista voit lukea tästä:

Kielipide: Lainasanoja käyttävät kaikki

RSS-syöte
Twitter
Facebook
No Comments

Post A Comment