Katso video: Miksi Virittäjää kannattaa lukea?

 

Virittäjä on suomen kielen ja sen opetuksen tutkimusta esittelevä tieteellinen aikakauslehti. Kielibaari tapasi lehden päätoimittajan Hanna Lappalaisen ja sai muun muassa tällaisia vastauksia:

”Virittäjä on suomen kielen tutkimuksen pää-äänenkannattaja, ja se tarjoaa monipuolisen kattauksen siitä, mitä kaikkea suomen kielestä on saatu selville.”

”Virittäjä panee vanhoja käsityksiä uusiksi.”

Hanna Lappalainen aloitti 120-vuotiaan lehden päätoimittajana tämän vuoden alussa.  Hän työskentelee professorina Helsingin yliopistossa suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitoksella.

Virittäjä ilmestyy  painettuna neljä kertaa vuodessa, ja tilaajat voivat lukea tuoreimpia numeroita myös verkossa. Vuotta vanhempia numeroita voi lukea verkossa vapaasti. Lehteä julkaisee vuonna 1876 perustettu Kotikielen Seura.

Lehden ulkoasu on pelkistetty, mikä on virkistävää nykyajan visuaalisuustykityksen keskellä.  Sisältö taas on painavaa ja sen verran spesifiä, että se palvelee parhaiten suomen kielen tutkijoita, opettajia ja opiskelijoilta. Kielibaarin toimitus on ryhtymässä välittäjäksi, joka yleistajuistaa Virittäjän artikkeleita ja julkaisee niitä omalla sivustollaan suomen janoisten nautittaviksi.

Tässä ensimmäiset Kielibaarin yleistajuistamat Virittäjä-artikkelit. Lukemisen iloa!

Sanojen määrittelytaito hukassa

Nettinimien anatomiaa

 

 

 

Twitter
Facebook
Ei kommentteja

Lähetä kommentti