Sanan voima

Miten saada 500 tykkäystä, kehuja ja hyvää mieltä?

Yksi sana riittää.

Arvaisitko, mikä tuo sana on?

Kyllä, juuri niin: kiitos.

Olen muutaman kuukauden seurannut Facebookissa ryhmää Toimittajien ja valokuvaajien keikka- ja työpalsta, joka välittää tietoa avoinna olevista työpaikoista ja keikoista. Harva se päivä sivulle on pompahtanut yksi tai useampi media- ja viestintäalan työmahdollisuus.

Niinpä eräänä myöhäisiltana kevään korvalla julkaisin sivulla oman mietteeni:

Hei, haluan julkisesti kiittää Mia Ylöstä ja teitä kaikkia muita, jotka ylläpidätte tätä keikka- ja työmahdollisuuspalstaa! Aktiivisuutenne luo myönteistä fiilistä: ehkäpä media- ja viestintäala olisi vireytymässä, ja tulevaisuus olisi sittenkin toivoa täynnä. Kiitos!

Ensimäisen vuorokauden aikana lähes 300 tykkäystä. Kolmessa viikossa yli 500, ja vielä kesemmälläkin tykkäyksiä on tupsahdellut aika ajoin.

Aikamoinen some-läsnäolon, nk. presenssin, saavutus yhden sanan ansiosta. Kommenteista päätellen moni muukin oli ajatellut samaa… ei vain ollut saanut sanotuksi. Ja kuinka moni guru onkaan väittänyt, että somessa viestin (=ajatuksen) elinkaari olisi noin kaksi (2) minuuttia!

Palstan ylläpitäjä Mia Ylönen reagoi jo heti  seuraavana aamuna: “Kiitos, jopa sydäntä lämmitti! Ylläpitoon kuuluvat lisäkseni Toni Koskinen, Heidi Salminen ja Tuomo Paananen. Jatketaan siis ilmoitusten postailua ja toistemme jeesaamista – joku sen paikan aina saa!”

Kiittää_kiitos

Kuva on  teoksesta Suomen sanojen alkuperä. Etymologinen sanakirja A-K. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2012.

Lämpimin aatoksin & kiitos teille Kielibaarin tiskillä hengaileville!

Baarimestari
Tags:
Ei kommentteja

Lähetä kommentti