Sanan voima

Miten saada 500 tykkäystä, kehuja ja hyvää mieltä?

Yksi sana riittää.

Arvaisitko, mikä tuo sana on?

Kyllä, juuri niin: kiitos.

Olen muutaman kuukauden seurannut Facebookissa ryhmää Toimittajien ja valokuvaajien keikka- ja työpalsta, joka välittää tietoa avoinna olevista työpaikoista ja keikoista. Harva se päivä sivulle on pompahtanut yksi tai useampi media- ja viestintäalan työmahdollisuus.

Niinpä eräänä myöhäisiltana kevään korvalla julkaisin sivulla oman mietteeni:

Hei, haluan julkisesti kiittää Mia Ylöstä ja teitä kaikkia muita, jotka ylläpidätte tätä keikka- ja työmahdollisuuspalstaa! Aktiivisuutenne luo myönteistä fiilistä: ehkäpä media- ja viestintäala olisi vireytymässä, ja tulevaisuus olisi sittenkin toivoa täynnä. Kiitos!

Ensimäisen vuorokauden aikana lähes 300 tykkäystä. Kolmessa viikossa yli 500, ja yhä, puolitoista kuukautta myöhemmin, tykkäyksiä tupsahtelee aika ajoin.

Aikamoinen some-läsnäolon, nk. presenssin, saavutus yhden sanan ansiosta. Kommenteista päätellen moni muukin oli ajatellut samaa… ei vain ollut saanut sanotuksi. Ja kuinka moni guru onkaan väittänyt, että somessa viestin (=ajatuksen) elinkaari olisi noin kaksi (2) minuuttia!

Palstan ylläpitäjä Mia Ylönen reagoi jo heti  seuraavana aamuna: “Kiitos, jopa sydäntä lämmitti! Ylläpitoon kuuluvat lisäkseni Toni Koskinen, Heidi Salminen ja Tuomo Paananen. Jatketaan siis ilmoitusten postailua ja toistemme jeesaamista – joku sen paikan aina saa!”

Kuva on  teoksesta Suomen sanojen alkuperä. Etymologinen sanakirja A-K. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2012.

Lämpimin aatoksin & kiitos teille Kielibaarin tiskillä hengaileville!

Baarimestari
Ei kommentteja

Lähetä kommentti