Selkoa helposti

Selkokielisten julkaisujen ja selkokieleen liittyvien opinnäytteiden löytäminen helpottuu. Selkokeskus nimittäin on alkanut koota sivustolleen listaa selkojulkaisuista, jotka ovat verkossa ilmaiseksi saatavilla.

Selkojulkaisut on lajiteltu oppaisiin ja esitteisiin, verkkosivuihin, videoihin, mediaan ja ilmaisiin verkkokirjoihin. Lista löytyy täältä.

Teoriakirjat ja opinnäytetyöt ovat täällä.

Muuta selkokielistä kirjallisuutta voi hakea selkokirjatietokannasta, joka sekin on Selkokeskuksen sivustolla. Esimerkiksi baaritiskillä vuoden alussa tehty haku  sanalla ”dekkarit” tuotti 15 tulosta.  Katso selkokirjatietokanta

Selkokirjoja voi ostaa Selkokeskuksen kirjakaupasta. Se myy eri kustantamoiden uusimpia selkokirjoja. Lisäksi selkokirjoja voi ostaa muistakin kirjakaupoista tai suoraan kustantajalta. Ja tietenkin selkokirjoja voi lainata kirjastosta.

Selkokeskus myös kouluttaa. Nyt kevätkaudella 2020 on tarjolla muun muassa Puhu selkokieltä! -koulutus. Kiinnostavaa, innostavaa! 

Lista Selkokeskuksen tulevista koulutuksista on täällä.

♦ Muistinvirkistystä:  Selkokieli on yleiskieltä helpompaa suomea.  Selkokeskuksen määritelmän mukaan selkokieli on suomen kielen muoto, jossa kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokieli ei siis ole sama asia kuin selkeä kieli.

 

— Julkaistu 9.1.2020

 

Ei kommentteja

Sorry, the comment form is closed at this time.