Uneksien Kesässä

Kielibaari kutsuttiin toistamiseen Jyväskylän Kesän Kesäkadulle virittämään kielikeskusteluja. Festivaalin teemoja olivat uni ja uneksiminen, ja niinpä keräsimme uneen liittyvää sanastoa kohtaamiltamme suomen puhujilta.

Pyysimme heitä kirjoittamaan, mitä mieleen juolahtaa, olipa se sitten myönteinen tai kielteinen sana. Sanankeruumatkan tuotokset tässä kuvassa:

Kutsuimme Jyväskylän Kesän yleisöä muutoinkin jakamaan ajatuksiaan kielestä tai vain hengailemaan suloisen suomemme parissa. Katso kuvakimara tässä alla:

Jyväskylän kaupunginkirjaston pääkirjastossa 5.7.2018.

Marjut Tamminen (oikealla)  ja Kielibaarin kieliasiantuntija Sin Söyrinki keskustelivat muun muassa ”pystyä tehdä” -rakenteesta, jonka Tamminen on huomannut yleistyneen.

Kielibaari tarjoili keskustelun ohella kielikimaroita eli suomen kieleen liittyviä kysymyksiä, joiden vaikeusaste vaihteli helposta kimuranttiin. Keskittynyttä väkeä!

Baarilaiset Jenny Tarvainen (vasemmalla) ja Sini Söyrinki. Vieressä Jyväskylän kaupunginkirjaston keskustelutilaisuutta varten kokoama kielikirjojen hylly. Erinomaista palvelua!

Kirjasto on koko perheen paikka…

…jossa myös Tatu ja Patu esittelevät kielitietoaan.

Ja tässä alla tuokiokuva kohtaamisista Jyväskylän taidemuseossa 7.7.2018. Taidemuseo on  ehdottomasti vierailun arvoinen, ja suosittelemme tutustumista myös kakkoskerroksen taidevessaan!

Järjestimme kielikeskustelun myös Teehuone Teeleidin tunnelmallisessa piha-aitassa. Valoa pääsi aittaan sen verran niukasti, että baarimestari Sari T. Tiiron ottamat kuvat jäivät rakeisiksi ja siksi julkaisukelvottomiksi. Kiitos Teeleidin henkilöstölle, joka tarjoili höyryävät teekannut aittaan asti.

Arvoimme baaritiskillä käyneiden suomen janoisten kesken yllätyspalkinnon: Kielitoimiston kätevä (painettu) oikeinkirjoitusopas lähti Toni Vesaniemelle Riihimälle. Lämpimät onnittelut!

Kielikeskustelujen lisäksi järjestimme Jyväskylän Kesässä kaksi suomen kieleen kiertyvää pubivisaa: Kulttuuriravintola Ylä-Ruthin kielivisassa oli mukana peräti 12 joukkuetta, ja irlantilaispubi Lucky´s houkutteli niin tasaisia joukkueita, että voittaja seuloutui vasta kolmannella kierroksella.

Kiitos Jyväskylän Kesälle järjestelyavusta & uneksikaamme.

 

Juttu julkaistu 6.8.2018
Twitter
Facebook
Ei kommentteja

Lähetä kommentti